8 Temmuz 2009 Çarşamba

Facebook Uygulama Geliştirme

Bu sayfa güncel kalacaktır ve gelişmeleri gün, gün yazacağım. Facebook uygulama geliştiricilerini arttırmanın tek yolu da bilgi paylaşımından geçiyor. Yorum bölümüne eklenmesini istediğiniz şeyler olursa notlarınızı bırakabilirsiniz. Ş uan için çok soru sormamanız iyi olacaktır :)



Son günlerde Facebook'a merak salmış durumdayım. Birkaç eski döküman buldum bakalım ne kadar devam edeceğiz. Bulduğum dökümanları bu yazımda denk geldikçe not alacağım. İlgilenen arkadaşlar da faydalanabilirler.. Hatta yorumlarda belirtirlerse notlarımız arasına verecekleri adresleri de ekler çalışmalara devam ederim.

İlk adımlar..

  • Öncelikle Facebook Platform dosyasını indirin ve hostunuzda facebook uygulaması için ayırdığınız alana client klasörünü (sadece içindekileri değil klasör ile birlikte) atın.

  • Daha sonra Facebook (bundan sonra FB diyeceğim) hesabınıza giriş yaptıktan sonra FB Developers sayfasına girin ve uygulamayı kabul edin.

  • + Yeni Uygulama Oluştur butonuna basın ve uygulamaya başlamış olalım..


--

Düzenleme:

FB üzerinde kayıtların listelenmesi, arama yapmak gibi özelliklerin yanında video/yazı paylaşımı gibi işlevlerin tamamını başarmış durumdayım. Yalnız yazıya herhangi bir yorum gelmediği için henüz hiçbir kod yayınlamıyorum. Katılım/istek olmayan bir paylaşım yapmanında bir anlamı olmayacaktır..

Son düzenlenme: 10 Ağustos 2009 / 10:50

1 yorum:

  1. Sonunda biri bu alandaki eksiği görüp kitap çıkarmış. http://www.hepsiburada.com/Liste/facebook-programlama-uygulama-gelistirme/ProductDetails.aspx?productId=kdikeyeksen58803&categoryId=211651 bugün bu kitabı inceledim baya detaylı anlatılmış.

    YanıtlaSil