29 Ağustos 2010 Pazar

jQuery Eklentileri (Ağustos)

Ağustos ayı sonlarına geldiğimiz şu günlerde gezinirken denk geldiğim kullanışlı aparatları tanıtmak istedim. Eklentilerin kendi sitelerine linkler vererek kısa açıklamalarla tanıtımlarını yapacağım. Link vererek tanıtım olayını her ay yapmayı düşünüyorum. İlk çalışmamız jQuery eklentileri üzerine olsun..
Nesne Taşıma ve Boyutlandırma (Drag/Resize Event)
Elementlere taşınırlık ve yeniden boyutlandırma özellikleri veren bu eklenti ile tam 21 farklı taşıma/boyutlandırma metodunu kullanabiliyorsunuz.
DökümanDemoİndir

Hareketli Butonlar


Hazırladığınız form butonlarına canlılık katmak amacıyla yapılmış küçük bir uygulama. Farklı alanlara da uygulamak mümkün, tamamen hayal gücünüze kalmış bir durum.







Resim Sunum ve Info (Popeye)


Resimlere info eklemek ve daha görsel bir sunum için kullanılabilecek çok güzel bir eklenti. Wordpress kullanıcıları da ayrıca düşünülmüş ve gerekli eklenti geliştirilmiş.



















Buton Büyütme Efekti


Paylaşım butonları için düşünülmüş fakat farklı projelerde de kullanılabilecek bir eklenti.










Şifre Zorluk Derecesi


Girdiğiniz şifrenin ne kadar sürede kırılabileceğini hesaplayan ilginç bir eklenti. Saniye de 2.800.000.000 deneme yapabilen bir programdan olduğu ve bu mantıkla şifrenizin ne kadar sürede kırılabileceğini hesaplıyor.







Fantastik Doğrulama (Captcha)


Form alanlarının botlar tarafından otomatik gönderilmesini engellemek amaçlı geliştirilen ve çok ilginç bulduğum bir eklenti. Belirtilen simgeyi dairenin içerisine sürüklüyorsunuz ve doğrulama tamamlanmış oluyor :)







NOT: 2 gündür bir türlü vakit bulupta örnek resimlerini ekleyemediğim makale sonunda tamamlandı. WP ile ilgili bazı boğuşmalarımız da bir eklenti ile son buldu. En kısa sürede yeni kurulan WP 'den sonra mutlaka kurulması gerekenleri anlatan uzun bir makale hazırlayacağım.

0 yorum:

Yorum Gönder