28 Mart 2013 Perşembe

Windows'u Acronis ve VMware ile Ubuntu'ya Taşımak

Uzun zamandır sıkıldığım Windows işletim sisteminden Ubuntu'ya geçmeyi istiyordum. Bir süre Wubi ile idare ettim fakat bu da yeterli gelmemeye ve tamamen Ubuntu kullanmaya niyetlendiğim de Windows ortamında çalıştırmak zorunda olduğum uygulamalardan ötürü bu istediğimi malesef yapamadım. Daha sonra VMware ile mevcut Windows'u sanallaştırarak Ubuntu'ya taşıyabileceğimi düşündüm.



Bütün uğraşlar bu aşamadan sonra başladı. Biraz araştırma sonrası VMware vCenter Converter ile mevcut işletim sistemini VMware ESXi sanala taşıyabilirdim fakat yakınlarda böyle bir sistemim yoktu. Daha sonra buldum fakat yine hatalar, uyarılar, loglar içinde doğuldum kaldı. Son olarak Acronis ile bu işi çözebileceğimi düşündüm fakat onunla da standart yöntemlerle mümkün olmadı. Daha sonra okuduğum bir KB işlerin umduğumdan daha kolay olduğunu gösterdi.

Öncelikle mevcut Windows'unuzu Acronis Backup & Restore ile yedekliyorsunuz. Daha sonra yedeklediğiniz sistemi yine Acronis Backup & Restore ile Recover ederken sanallaştırabiliyorsunuz. Detaylı olarak http://kb.acronis.com/content/35282 belirtildiği gibi yapılarak çözüme ulaşılabilir.

Son olarak birkaç küçük uyarı ile konuyu kapatmak istiyorum. Yedeklediğiniz Disk veya Sürücü boyutu ne ise Recover işlemi sırasında onu belirtmenizi tavsiye ederim (fazladan yere ihtiyacınız yoksa). Ayrıca Ram ve İşlemci seçeneklerini VMware'de ayrıca değiştirebilirsiniz o kısımlara çok takılmanıza gerek yok.

Uyarı: Ubuntu'da Windows 7 networkleri eklemeyi başaramadım. Bu uyarıyı dikkate alınız.

0 yorum:

Yorum Gönder