28 Mart 2013 Perşembe

Yakından Eğitim

Usta / Çırak ilişkisini yeniden canlandıran Yakından Eğitim sayesinde hem bir proje de yeralacak hem de özgür yazılım'a katkıda bulunacaktık. Bu benim gibi farklı yazılımlarla uğraşmaktan hoşlananlar için bulunmaz bir fırsattı.



Uzman danışmanlar eşliğinde geliştirilen projeler geliştirme süreçlerinde birebir bulunmanız nedeniyle çok yararlı. Aynı zaman da özgür yazılımın havasını koklamak, gecesini gündüzünü özgür yazılıma adayan bir toplulukta bulunmak gerçekten dünyaya bakış açınızı değiştirecek.

Projelere seçilmek için proje detaylarında belirtilen yazılım dillerini biliyor olmak, daha önce benzeri projeleri tamamlamış olmak size artı katacaktır ama yine de başvuru yapmaktan çekinmeyin ve o proje de ne kadar çok yeralmak istediğinizi mutlaka belirtin.

Tüm yazılımlar github üzerinden paylaşıma açılmaktadır bu nedenle az da olsa git bilmenizde fayda var. Bunun için Github Kullanımı başlıklı yazımı okuyabilirsiniz ve Try-Git üzerinden ilk alıştırmanızı da yapmanız gerekmekte.

Ben danışmanlığını Emre Yüce'nin yaptığı VirtLabNet (Sanal Lab Ağı) projesine başvurdum ve kısa bir değerlendirmeden sonra seçildim. Blogumdan sizlere projeyle ilgili bilgilendirmeler yapacağım, konuya ilgi duyan arkadaşlar takip edebilirler. Aynı zamanda her Pazartesi irc.freenode.net #yakindanegitim kanalında tüm danışman ve öğrencilerin yer aldığı herkese açık sohbetler olacak, katılabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder